Sint-intrede

Op zondag 26 november 2017 meert de Sint met zijn bonte bende van meer dan 30 Zwarte Pieten voor de zesde keer aan

in Oudenaarde.

.

Voorgaande jaren genoten telkens enkele duizenden aanwezigen van een onvergetelijke zondag.

Door een onverzettelijke herfststorm kon de toespraak van de Sint vanop het kasteelbalkon vorig jaar (2016) niet doorgaan.

Gelukkig trotseerde de Sintboot wel weer en wind, en bracht die de Sint en zijn gezelschap zonder problemen tot aan de kade aan Pamelekerk.

Hopelijk houdt de wind het dit jaar wel voor bekeken, het mooie balkon van het Stadhuis aan de vernieuwde Markt is alvast gereserveerd!

 

Het is geen geheim dat sinterklaas héél erg graag theater speelt.

Ook bij de editie van 2017 staan daarom in de namiddag drie Sintvoorstellingen op het programma (CC De Woeker)

 

 

PROGRAMMA:

 

10u00 Warming-Up aan Pamelekerk.

 

10u30 aankomst van de boot ter hoogte van Pamelekerk (Louise Mariekaai)

 

11u30 verwelkoming aan de nieuwe Markt + plechtige opening

 

12u00 Einde publiekelijk gedeelte

 

14u00 eerste Sintshow in CC De Woeker

 

15u30 tweede Sintshow in CC De Woeker

 

17u00 derde Sintshow CC De Woeker

De intrede van de Sint is een organisatie van Stad Oudenaarde & Jeugddienst Jotie in samenwerking met Creafant vzw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij willen heel duidelijk stellen dat Zwarte Piet, de beste vriend van Sinterklaas, niks te maken heeft met racisme of enige andere vorm van discriminatie.

De mooie blos op de wangen van Zwarte Piet heeft hij immers te danken aan het feit dat hij dolgraag langs de schoorsteen naar binnen kruipt.

Spijtig genoeg worden steeds minder huizen van een schoorsteen voorzien, of zijn heel wat schoorstenen in een verregaande staat van ontbinding en bijgevolg niet voldoende veilig... Bijkomend meldt het Ministerie van Binnenlandse Daken ons heel wat mosvorming waardoor een dakbezoek door Sint en Piet wordt afgeraden.

 

Gelukkig kunnen Sint en Piet ook elke deur moeiteloos openmaken zodat een nachtelijk bezoekje mét cadeautjes nog steeds kan plaatsvinden (maar dat vindt Piet persoonlijk minder plezant).

 

Kleine bijwerkingen van deze steeds groter wordende schoorsteentrend zijn een minder egale roetkleur op de wangen van Zwarte Piet en een verminderde lenigheid.

Wij staan erop de Minister voor Schoorsteenaangelegenheden hierover bij een eerstvolgend overleg persoonlijk te interpelleren!

Kom je komende zondag naar de intrede van de Sint in Oudenaarde?

Breng dan zeker jouw zelf gepimpte mijter mee. Druk het onderstaande sjabloon af, knip alles uit en bevestig de strookjes aan zowel linker- als rechterkant van de mijter. Pas jouw mijter aan jouw hoofdomtrek aan en niet de stroken aan elkaar.

Laat je tenslotte volledig gaan met stiften, kleurpotloden en versiering om jouw mijter jouw persoonlijke touch te geven. Afwerken doe je door je naam duidelijk in het vakje te noteren.

Lukt het niet om de onderstaande afbeelding te uploaden? Gan dan naar deze link!